Pse nuk duhet të zihemi asnjëherë përmes mesazheve me partnerin

Të gjithë e kemi bërë, dhe me të drejtë, shumë herë. Me pak fjalë, kur grindemi dhe fillojmë zënka të tëra përmes mesazheve.

Kjo taktikë ndodh për arsye të dukshme. Pavarësisht nëse flasim me një mik, një partner romantik, një të afërm apo një koleg, e kemi më të lehtë të themi atë që duam me shkrim, pa pasur tjetrin përballë. Problemi i madh fillon kur flasim në mënyrë ofenduese ose manipuluese ose e dimë vetëm atë si një mënyrë komunikimi.

Pse mesazhet janë zgjidhja e keqe

Kur zgjedhim këtë mënyrë komunikimi, mësohemi dhe shmangim komunikimin ballë për ballë. Por çështja është që të jemi në gjendje të përballojmë ndjenjat tona dhe të shikojmë fytyrën e personit me të cilin nuk pajtohemi. Një përqafim ose një prekje mund të ndryshojë shumë në këtë argument.

Menaxhimi i duhur

Pjesa e shkruar është jashtëzakonisht e dobishme kur e bëni atë për të vendosur mendimet dhe ndjenjat tuaja në një rresht. Përndryshe, shmangni konfliktin përmes mesazheve, të cilat zakonisht keqinterpretohen dhe nuk çojnë në rezultatin e dëshiruar. Çiftet me komunikim të shëndetshëm mësojnë të përballen me njëri-tjetrin, të shprehin ndjenjat e tyre dhe të gjejnë mbyllje duke zgjidhur problemin./abcnews.al

 

Lexo me shume