Raporti për eksportet e drithërave në Ukrainë: 2.4% më pak në krahasim me një vit më parë

Eksportet e drithërave këtë tetot janë ulur me 2.4% në krahasim me vitin e kaluar, sipas të dhënave për Reuters.

Pavarësisht pushtimit rus dhe mbylljes së disa porteve në vend, eksportet duket se nuk janë ndikuar shumë.

Deri në tetor, Ukraina ka eksportuar 2.12 mln ton grurë, kundrejt 2.17 mln ton në të njëjtën periudhë një vit më parë, citohet të ketë thënë ministria e Bujqësisë, shkruan BBC.

Tre portet ukrainase u zhbllokuan përfundimisht në fund të korrikut sipas një marrëveshjeje midis Moskës dhe Kievit, të ndërmjetësuar nga OKB-ja dhe Turqia./abcnews.al/

Lexo me shume