Refuzoheni në flirtim? Ekziston një teknikë për t’ja qëlluar në shenjë

Disa njerëz janë më të mirë në flirtim dhe të tjerë po disiplinohen… përjetësisht. Para se të vendosni “armët” në përdorim, lexoni se çfarë rekomandojnë studiuesit që kanë kërkuar (dhe kanë gjetur) recetën e suksesit.

Shumë e shumë që janë hedhur në arenën e betejës së dashurisë pas manualeve premtuese për miqësi të suksesshme, janë çuar me saktësi pothuajse matematikore drejt dështimit. A i pajisi natyra ata që dalin fitimtarë dhe për të tjerët të kenë një vend të përhershëm në “raft”?

Sipas shkencëtarëve norvegjezë dhe amerikanë, mund t’ju duhet t’i jepni një shans më shumë përpara se të tërhiqeni përgjithmonë nga gara. Siç argumentojnë ata në studimin e tyre të fundit të botuar në Evolutionary Psychology , “receta për sukses” është përshtatur për gjininë dhe aspiratat e një personi dhe, megjithëse nuk është një udhëzues i saktë, përfshin “përbërësit” e vlefshëm që duhet t’i përdorin kërkuesit e guximshëm të interesit romantik.

” Burrat dhe gratë flirtojnë për të tërhequr vëmendjen e personit që dëshirojnë me qëllimin e marrëdhënieve seksuale ose një marrëdhënie më romantike ,” komenton Dr. Leif Edward Ottesen Kennair, profesor në Departamentin e Psikologjisë në Universitetin Norvegjez të Shkencës dhe Teknologjisë. Flirti, shpjegon ai, janë sinjalet erotike që i interesuari i dërgon objektit të dëshirës për ta pushtuar dhe, sipas profesorit të Psikologjisë, T. Joel Wade, nga Universiteti në Bucknell, SHBA, ato mund të jenë verbale ose . joverbal .

Si flirtojnë burrat dhe gratë

” Qëllime të ndryshme, qasje të ndryshme ,” duket se është rregulli për mënyrën se si burrat dhe gratë zgjedhin të flirtojnë. Për të zbuluar, studiuesit kërkuan afro 1000 studentë nga Norvegjia dhe SHBA-ja të vlerësonin efektivitetin e 40 llojeve të ndryshme të flirtimit për një marrëdhënie afatgjatë ose afatshkurtër dhe të përcaktonin nëse flirtimi vinte nga një burrë apo një grua.

Mosha, faktorët e personalitetit të pjesëmarrësve, ekstroversioni dhe religjioziteti dhe dëshira për një marrëdhënie sa më shumë “kapele” në tregun e të dashuruarve potencialë, nuk ndikojnë në vlerësimin e strategjive të flirtimit, por ” ata mund të përfshihen në mënyrën se si janë. “Ne nuk zgjedhim të flirtojmë”, theksoi profesori dhe anëtari i ekipit të Hulumtues, Dr. Mons Bendixen.

Sipas gjetjeve:

Femrat që duan, do të japin sinjalet e disponueshme seksuale dhe do të zgjedhin të lëshojnë veten. Një qasje miqësore si një përqafim ose një puthje në faqe është e garantuar të dështojë këtu.
Meshkujt që duan një lidhje afatgjatë duhet të tregojnë bujarinë dhe gatishmërinë për t’i “urdhëruar” çdo dëshirë të saj, gjë që sigurisht nuk u nevojitet atyre që kërkojnë takime romantike të rastësishme .

Strategjia numër 1 (dhe e garantuar).

Meqenëse gjetjet e përgjithshme rezultuan të ishin në përputhje me ato të studimeve të mëparshme, një tipar personaliteti që është identifikuar shumicën e kohës si arma kryesore për flirtim të suksesshëm, u vlerësua gjithashtu në këtë rast si zgjedhja #1. Humori, aftësia për të bërë të tjerët (buzëqeshje), u votua nga pjesëmarrësit – veçanërisht gratë – si metoda e garantuar për njerëzit që kërkojnë një marrëdhënie afatgjatë dhe stabilitet.

Pra, nëse ndiheni në siklet kur vjen koha për t’iu afruar personit që ju intereson, vishni buzëqeshjen tuaj më të mirë, mbani kontaktin me sy dhe përdorni teknikën e provuar dhe të vërtetë (në një masë më të vogël ose më të madhe) të humorit.

Lexo me shume