Scherzinger do të luajë “Sunset Boulevard” Norma Desmond në Broadway_663a73c8bfae5.jpeg

Scherzinger do të luajë “Sunset Boulevard” Norma Desmond në Broadway

Këngëtarja e mirënjohur Nicole Scherzinger do të bëjë debutimin e saj në Broadway në rolin që mahniti audiencën londineze dhe mori vlerësime të mira. Ajo do të luajë divën legjendare Norma Desmond në muzikalin e Andrew Lloyd Webber ‘Sunset Boulevard’, ka njoftuar drejtori i shfaqjes Jamie Lloyd.
Për rolin ikonik të luajtur më parë nga Glenn Close, Betty Buckley dhe Patti LuPon, New York Times shkroi për “performancën përcaktuese të karrierës” të Scherzinger ndërsa Washington Post e përshkroi atë si “Norma Desmond e fundit”.
Bazuar në kryeveprën e filmit të Billy Wilder të vitit 1950, “Sunset Boulevard” u soll për herë të parë në skenë në 1993 nga kompozitori Andrew Lloyd Webber me një skenar dhe tekst nga Don Black dhe Christopher Hampton. “E përhumbur nga kujtimet e saj, Norma Desmond, një yll i rënë i filmit pa zë, dëshiron të kthehet në kinema dhe takimi me një skenarist të ri mund të jetë shpresa e saj e vetme”, thuhet në përmbledhjen zyrtare.
Përshtatja muzikore shënon kthimin e kompozitorit legjendar në skenën e famshme të Broadway-it pas shfaqjeve të pranverës së kaluar me 13,981 shfaqje “The Phantom of the Opera” dhe “Bad Cinderella”, sipas Deadline.
Gjithashtu luan Tom Francis si Joey Gillis, Grace Hodgett Yank dhe fituesi i çmimit Olivier, David Thaxton.
Më shumë detaje rreth vendit dhe premierës do të njoftohen së shpejti.

Burimi