Shefi i Pentagonit: Sistemet e reja të mbrojtjes ajrore të dorëzohen në Ukrainë sa më shpejt të jetë e mundur

Grupi i Kontaktit për Mbrojtjen e Ukrainës është gati të dorëzojë sistemet e mbrojtjes ajrore në Ukrainë aq shpejt sa lejojnë aftësitë fizike për dorëzimin e tyre.

“Këto sisteme do t’i dorëzohen Ukrainës sa më shpejt që ne të mund t’i dorëzojmë ato fizikisht atje. Ky është një prioritet kryesor dhe në të cilin do të fokusohemi. Ne synojmë të ofrojmë sistemet që kemi dhe që janë në dispozicion, që vende si Gjermania i kanë në dispozicion. Ne gjithashtu do të përpiqemi të sigurojmë pajisje shtesë për sistemet që forcat ukrainase tashmë po përdorin tani,” tha Sekretari i Mbrojtjes i SHBA Lloyd J. Austin III në një konferencë për shtyp pas takimit të formatit Ramstein në Bruksel.

Ai vuri në dukje se të gjithë pjesëmarrësit e kuptuan shqetësimin e ukrainasve për sigurinë e shtëpive dhe familjeve të tyre.

“Ne do të bëjmë atë që mund të bëjmë sa më shpejt të jetë e mundur për të ndihmuar forcat ukrainase të fitojnë aftësitë e nevojshme për të mbrojtur popullin e Ukrainës. Ka qenë dhe është e rëndësishme për të 50 shtetet pjesëmarrëse, për ministrat, si dhe për shefat e Përfitimet e këtij Grupi të Kontaktit nuk mund të mbivlerësohen. Ai ndihmon në zgjidhjen e problemeve aktuale dhe mobilizimin e burimeve shumë më shpejt sesa do të mund të bënim ndryshe”, tha Sekretari i Mbrojtjes i SHBA.

Siç raportohet, takimi i 6-të i Grupit të Kontaktit të Mbrojtjes së Ukrainës u zhvillua të mërkurën në Bruksel. Një nga çështjet kryesore të diskutuara në takimin në Bruksel ishte sigurimi i sistemeve më moderne të mbrojtjes ajrore për Ukrainën.

Lexo me shume