Shefi i qarkullimit: Të dielën lërini makinat në shtëpi, mjetet e parkuara do hiqen me karrotrec

Maratona e Tiranës është eventi më i madh në kryeqytet, ndërsa këtë vit vjen në edicionin e tij të 6 në 23 Tetor. Ky kompeticion sportiv nuk është vetëm një sfidë, por edhe një mundësi e mirë financiare për garuesit. Në edicionin e parë të lajmeve me spikeren Iva Kalemi, kanë qenë të ftuar Roland Hysi i cili është përgjegjës për Drejtorinë e Sportit në Bashkinë e Tiranës, Gentjan Vocaj, shef i qarkullimit në policinë bashkiake dhe Geront Shehu përgjegjës nga Drejtoria e Promovimit të Qytetit në Bashkinë e Tiranës.

Shefi i Qarkullimit Vocaj i ka bërë thirrje të gjithë qytetarëve që ditën e diel t’i kenë larguar automjetet e parkuara në itinerarin e Maratonës, në të kundërtën, do largohen me karrotrec. Madje ai i bën apel të gjithëve që të dielën të mos dalin me makinë, por në këmbë sepse shumë rrugë të Tiranës do jenë të bllokuara.

Gentjan Vocaj: Për ditën e Maratonës kem prapë një apel, kësaj radhe për këmbësorët. Nga eksperienca që kemi pasur vitet e kaluara ka qenë me këmbësorët. Këmbësorët duhet të mirëkuptojnë. Nuk mund të presin itinerarin e Maratonës përveçse në pikat e caktuar për këtë qëllim ku do ketë punonjës të policisë bashkiake, zakonisht janë vijat e bardha por dhe aty duhet të tregojnë pak durim pasi nuk mund ta ndërpresin Maratonën ndërkohë që ka vrapues. Duke u nisur nga eksperienca e vitit të kaluar po them këtë, ju lutemi shumë të keni durim sepse nuk mund të vonohen më shumë se 5-10minuta maksimumi. Maratona është një ngjarje e bukur sportive dhe argëtuese e Tiranës dhe mund ta shfrytëzojnë.

Iva Kalemi: Sa i përket qarkullimit të automjeteve siç po shpjegoni juve Tirana është e pa aksesueshme.

Gentjan Vocaj: I bëjmë apel qytetarëve, mundësisht atë ditë mjetin ta lënë në shtëpi. Në rast se duhet të dalin patjetër, duhet të gjejnë rrugë alternative të cilat nuk ndërpresin itinerarin e Maratonës.

Iva Kalemi: Nuk do ketë përjashtime dhe për rastet e emergjencës?

Gentjan Vocaj: Për rastet e emergjencës do shikohen rast pas rasti, ne kemi marrë disa masa, zona e maternitetit do ketë një kanal, një rrugë të veçantë, tek materniteti Zogu i Parë pasi ka qenë një problematikë që u ndesh vjet, do shikohen rast pas rasti. Por po flas në përgjithësi, qytetarët atë ditë të lënë mjetin në shtëpi dhe të shfrytëzojnë aktivitetin.

Iva Kalemi: Përsa i përket orarit kur do qarkullohet sërish me automjet në qytet?

Gentjan Vocaj: Pas orës 16:00, bllokimi i trafikut do të fillojë në orën 8 të mëngjesit deri në orën 16:00. Pas orës 16:00 Tirana do vazhdojë jetën normale si zakonisht. /tvklan.al

Lexo me shume