Shqiptarit i sekuestrohet vila me vlerë mbi 1 mln euro në Itali_6643927b14ca3.jpeg

Shqiptarit i sekuestrohet vila me vlerë mbi 1 mln euro në Itali

Përafërsisht pesëqind metra katrorë pronë, pa përfshirë pajisjet dhe tokën fqinje, me një vilë në qendër të pajisur me dekorime të shkëlqyera dhe madje edhe një pishinë të brendshme. Një rezidencë e lakmueshme, me vlerë rreth 1.2 milionë euro, të cilën Karabinierët e Njësisë Hetimore të Komandës Provinciale të Cuneos e kanë sekuestruar në zonën e Braidese, në bashkëpunim me policinë gjyqësore të Prokurorisë së Astit.
Masa për sekuestrimin e pasurisë e lëshuar nga gjykata e Torinos me kërkesë të hetuesve të “Asti”, vjen pas një hetimi të gjatë që bëri të mundur grumbullimin e pistave serioze për origjinën e paligjshme të parave, me të cilat dyshohet se është blerë prona.
Pronari aktual i vilës, i regjistruar në një personazh të dyshuar, thuhet se është një burrë me kombësi shqiptare i përkushtuar ndaj trafikut të drogës, një krim për të cilin së fundmi iu dha një urdhër kujdestarie paraprake. Hetimet e pasurive të Karabinierëve nxorën në pah lidhjen midis aktivitetit të paligjshëm dhe financimit për të mbështetur kostot e blerjes dhe rinovimit të pronës. Sekuestrimi i hershëm ndodhi pak para se të shitej prona, aq sa ishte nënshkruar një kompromis me një blerës që nuk dyshonte. Seanca për diskutimin e propozim konfiskimit të vilës është caktuar qershorin e ardhshëm në Gjykatën e Torinos, Seksioni i Masave të Parandalimit.

Burimi