Si ta përdorni hudhrën siç duhet? Nutricionisti shpjegon rregullin 10 minutësh që duhet të ndiqni

Aromën karakteristike dhe shijen e shkëlqyer, hudhra ofron shumë përfitime shëndetësore. Ajo përmban një substancë të quajtur allicin, e cila jo vetëm i jep një aromë të veçantë, por gjithashtu kontribuon në përfitimet e saj shëndetësore. Megjithatë, disa metoda që ndihmojnë në ruajtjen e përfitimeve të hudhrës.

Nëse gatuani me hudhër, duhet të ndiqni disa rregulla për të ruajtur shijen dhe të gjitha vetitë e saj medicinale, ndaj rekomandohet të prisni 10 minuta mes prerjes dhe përdorimit, shkruan Mirror. Nutricionisti Moomal Asif shpjegoi rregullin 10-minutësh që duhet të ndiqni.

Gjegjësisht, ai pohon se kur hudhra nxehet, alicina, e cila është përbërësi më aktiv në të, pothuajse tërësisht çaktivizohet, duke ulur kështu përfitimet shëndetësore të saj. Megjithatë, një ndryshim i thjeshtë në teknikën e gatimit mund të ndihmojë në ruajtjen e këtyre përfitimeve.

Sipas nutricionistit, hudhrën duhet ta shtypni ose copëtoni dhe ta mbani larg nxehtësisë për rreth 10 minuta. Gjatë kësaj kohe krijohet sasia maksimale e alicinës, e cila mbetet e paprekur gjatë gatimit. Pas kësaj, mund ta përdorni në gatim. /abcnews.al

Lexo me shume