Si të dilni nga një situatë e vështirë? Mbani mend këto fraza

Me siguri ju keni qenë një herë në një bisedë të sikletshme qoftë me një koleg, një mik apo një person nga familja juaj. Çelësi në çdo situatë është të dini se si të vendosni kufijtë tuaj , dhe hapi i parë është të njihni veten mjaft mirë për t’iu përgjigjur me sukses sjelljeve të ndryshme.

Megjithatë, për shkak se ne e kuptojmë se mund të mos keni gjithmonë dëshirën, kohën dhe energjinë për të vendosur kufij, ne kemi gjetur ato fraza që mund t’i përdorni për të vendosur kufij pa mundim sa herë që ndiheni të dhunuar nga të tjerët.

@kami_orange 7th of my top 40 favorite #boundary phrases as an #actuallyautistic #boundarycoach ♬ original sound – Kami Orange

TikToker Kami Orange rendit në një video disa nga frazat më efektive edhe pse ajo shpjegon se ato nuk funksionojnë në çdo situatë dhe marrëdhënie.

Frazat që mund të përdorni në përputhje me rrethanat janë si më poshtë. Gjithçka që duhet të bëni është t’i filtroni ato së pari për të parë nëse përshtaten me rastin tuaj:

 • – Kjo që thua është e panevojshme.
 • – Nuk kam kohë për këtë.
 • – Le të flasim për të pas disa orësh pasi të dy e kemi menduar më mirë.
 • – Nuk jam i detyruar t’ju dërgoj.
 • – Nuk do të funksionojë për mua.
 • – Kjo nuk është për diskutim.
 • – E di që mendon se është qesharake, por nuk është.
 • – Pse e the atë?
 • – Pse më kërkon një gjë të tillë?
 • – A mendoni se kjo është e përshtatshme për diskutimin tonë?
 • – Mund të më shpjegoni se çfarë ju duket qesharake në të?

Sigurisht, qëllimi nuk është të mësoni përmendësh të gjitha fjalitë e mësipërme, por të krijoni hapësirën e nevojshme midis jush dhe personit me të cilin ndiheni të sikletshme dhe të pakëndshme./abcnews.al

Lexo me shume