Si të zgjoheni pa shumë vuajtje në mëngjes

Nëse jeni një gjumash i madh dhe e urreni gjithë botën kur duhet të zgjoheni herët në mëngjes, këshillat se si të zgjoheni shpejt do të jenë një makth i vërtetë.

Pesë mënyra për t’u zgjuar më shpejt:

Mos e shtyni orën me zile

Nëse nuk keni dy orë shtesë për të fjetur, nuk ka kuptim të lëvizni orën e ziles edhe pesë minuta, pastaj pesë të tjera, e kështu me radhë.

Lëreni dritën në dhomë

Ekspozimi ndaj dritës për 15 minutat e para pas zgjimit dërgon sinjale në tru se është koha për t’u zgjuar çdo ditë. Ngrini perdet, mbyllni perdet dhe nëse jashtë është errësirë, veçanërisht gjatë dimrit, ndizni dritën komode.

Shijoni ritualet tuaja të mëngjesit

Për ta bërë zgjimin më pak të lodhshëm, planifikoni aktivitetet që ju pëlqen, të shijoni kafenë në qetësi dhe qetësi, të shfletoni revistën tuaj të preferuar, të shkruani një ditar, apo  të hani mëngjes.

Lëviz

Bëni disa ushtrime, bëni një shëtitje nëpër lagje ose shkoni për vrap, të gjitha këto mund të ndihmojnë në zgjimin e sistemit tuaj nervor. Përveç zgjimit do të jeni edhe me humor të mirë sepse aktiviteti fizik aktivizon hormonet e lumturisë.

Lexo me shume