Veliaj uron studentët: Nuk ka rëndësi nga cili qytet vijnë, u themi mirë se erdhët në Tiranë! I lehtësojmë me abone falas dhe subvencion 50% të tarifës së konvikteve

Kreu i Bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj ka uruar të gjithë studentët që sot nisin vitin e ri akademik.

Gjatë vizitës së zhvilluar dje pasdite, në stendat e panairit të bizneseve rinore që ofrojnë shërbime për të rinjtë përmes Kartës Studentore, Veliaj tha se këtë vit, bashkia ka bërë ndryshime të mëdha lidhur me kushtet akomoduese për studentët që vijnë të studiojnë në Tiranë.
“Ju uroj të gjithë studentëve sukses! E di që në ditët e para duhet pak ambjentim, qoftë në konviktet e reja te Fakulteti i Mjekësisë, sigutisht do hapim konviktet e reja në Universitetin Bujqësor – aty ku do të kemi edhe disa nga agjencitë kryesore të teknologjisë, për ta kthyer në një pol jo vetëm për si konvikte, por edhe me jetë 24 orë – ndërsa në Qytetin Studenti po ndërtojmë 2-3 godina të tjera dhe kemi filluar detajimin e kampusit. Aty do të kemi një zonë miks, do të kemi bibliotekën studentore dhe disa nga fakultetet, sepse ka nevojë të shtohet Ekonomiku, Juridiku – pra, për të mos e ndarë pjesën ku studiojmë nga pjesa ku flemë, si dy organizma të ndryshëm, por duke e kthyer këtë në një hapësirë të përbashkët. Si kudo në botë, kampusi jeton edhe paradite me mësimdhënien, edhe pasdite me jetën dhe aktivitetet e studentëve,” tha Veliaj.

Kryebashkiaku u shpreh se Tirana i mirëpret të gjithë studentët, pa paragjykime se nga cili qytet vijnë për të studiuar këtu.
“E kuptoj, sa herë vjen fushata, fillon edhe ky racizmi ndaj atyre që vijnë nga rrethet – ‘jo, po unë jam lindur e rritur në Tiranë dhe akoma e vuaj këtë gjë’, sepse me sa duket një pjesë e shoqërisë e ka këtë paragjykim, por këta janë vetëm 1%. 99% e qytetarëve të Tiranës, jo vetëm që i mirëpresin studentët, por për pjesën dërrmuese u kujtohet rinia e tyre. Kanë filluar vetë në Tiranë si studentë, pastaj kanë gjetur një vend pune, kanë krijuar familje, janë bërë me fëmijë, me shtëpinë e parë. Unë besoj se ardhja e studentëve, jo vetëm që s’duhet parë me këtë paragjykim, përkundrazi, është si dikush që të vjen mik në shtëpi – patjetër, bëhemi pak më ngushtë në shtëpi sepse me nisjen e vitit të ri akademik Tirana rritet me 10% të popullsisë, por unë besoj se kjo është një gjë e mire: Rriten shërbimet, rritet fuqia punëtore, rriten talentet e reja, rritet qyteti. Mjerë qytetet që zvogëlohen e shuhen, jo qytetet që rritet e zmadhohen. Ne duam që ky tranzicion, nuk ka rëndësi nëse dikush vjen nga Tepelena apo Tropoja, të jetë sa më i lehtë,” tha Veliaj.
Ai informoi gjithashtu, se shumë shpejt studentët do të lehtësohen nga tarifa e konviktit, gjysmën e të cilës do e paguajë bashkia.
Po ashtu, ata do të lëvizin me abone falas në autobusët e Tiranës, mjaft të kenë Kartën e Studentit me vete.
“Këtë javë, në Këshill Bashkiak, do kalojmë një vendim për ta bërë falas transportin publik për studentët. Mjafton që studentët të marrin Kartën e Studentit, e cila është po ashtu falas, që të numërojmë sa abone janë dhënë, për të pasur pastaj subvencionin të mbuluar 100% nga bashkia. Gjithashtu, do të subvencionojmë deri në 50% pagesën për konviktet. Shumë çmime janë rritur dhe duke paguar 50% të shumës, praktikisht u heqim një barrë. Duam që ta mbajmë ne si bashki këtë barrë, edhe pse studentët që jetojnë në konvkikte nuk janë rezidentë të Tiranës, por në një të ardhme do jenë qytetarë të saj. Kam shpresë se me talentin e punën e tyre do na e kthejnë mbrapsht në qytet të gjithë këtë energji dhe këtë ndihmë që ne po japim sot. Të gjithë studentëve që vijnë nga qytetet e tjera dhe janë për herë të parë në Tiranë, u themi mirë se erdhët, kurse të gjithë studentëve, përfshirë edhe atyre të Tiranës, i uroj shumë sukses e me krahë të lehta”, e mbylli Veliaj fjalën e tij.

Top ChannelLexo me shume