VIDEO/ Deputetët shqiptarë ikin nga konferenca, kur fjalën e merr përfaqësuesi i Rusisë

Rusia nuk ka mbështetjen e asnjë shteti, edhe ku vjen puna tek konferencat apo takimet në mbahen mes ndërkombëtarëve.

Në mënyrë demostrative, dy deputetët shqiptarë, demokrati Ervin Salianji dhe deputeti i PS-së, Florenc Spaho u larguan nga punimet Asamblesë së 145 të Unionit Ndërparlamentar që po zhvillohet në Ruanda të Afrikës, kur fjalën e mori përfaqësuesi i Rusisë.

IPU është organizatë globale e parlamenteve kombëtare. Ajo promovon qeverisjen demokratike, institucionet dhe vlerat, duke punuar me parlamentet dhe parlamentarët për të artikuluar dhe për t’iu përgjigjur nevojave dhe aspiratave të njerëzve.

Lexo me shume