VIDEO/ E fshehur mes kontejnerëve me banane, kapet 200 kg kokainë në portin e Livornos, vlera në treg 60 mln euro

200 kg kokainë e pastër nga Amerika e Jugut u kapën dhe sekuestruan në portin e Livornos. Droga ishte sjellë në Itali me dy kontejnerë frigoriferikë të ngarkuar me banane që ishin nisur një muaj më parë nga një port ekuadorian.

Për të tentuar fshehjen e lëndës narkotike është përdorur metoda e dërgesës “klaster”, pra “kontaminimi” i kontejnerëve të shumtë për t’u ngarkuar në të njëjtën anije, për të rritur probabilitetin e suksesit edhe në rast zbulimi, duke pasur parasysh se kontrollet në dogana u fokusuan vetëm në zbulimin e parë.

“Sekuestrimi i përgjithshëm i kryer shënon një hap të mëtejshëm në favor të luftës kundër trafikut të drogës në territorin kombëtar , thotë Agjencia e Financave dhe Doganave, dhe është rezultat i një aktiviteti kontrolli të përditshëm dhe metodik në terren”, i kryer me kujdes në trafikun e mallrave hyrëse në portin e Livornos”.

Kontrolli i imtësishëm i disa kontejnerëve bëri të mundur gjetjen e lëndës narkotike, e ndarë në 180 blloqe të mbushura me shirit izolues dhe të mbështjellë me një shtresë plumbi, një truk i përdorur shpesh nga narkotikët për të ruajtur më mirë drogën dhe për të shmangur kontrollet teknike.

Mirëpo, këto mjete nuk mjaftuan dhe falë mjeteve të përdorura nga dogana, si dhe kontrolleve manuale të mëvonshme, u gjet ngarkesa e madhe e drogës, e fshehur me zgjuarsi. Droga u asgjësua në inceneratorin e Arezzo-s dhe kështu “u rrëmbye” nga sheshet e farmacive ku do t’i jepte mbi 60 milionë euro krimit të organizuar. /Abcnews.al/

Lexo me shume