Vizita në Kiev, Blinken: Ukraina duhet të zhvillojë demokracinë më të fortë të mundshme_664369200ec55.jpeg

Vizita në Kiev, Blinken: Ukraina duhet të zhvillojë demokracinë më të fortë të mundshme

Ukraina duhet të zhvillojë “demokracinë më të fortë të mundshme”, u tha Antony Blinken zyrtarëve gjatë një drekë pune në një piceri në Kiev.
Sekretari amerikan i shtetit tha se ishte “imperative” që lufta kundër korrupsionit në vend të vazhdojë së bashku me luftimin e agresionit rus.
Ai tha gjithashtu se ishte e rëndësishme që Ukraina të zhvillonte “demokracinë më të fortë të mundshme” që reflekton qytetarët e saj dhe tërheq investime.
Vizita e befasishme e zotit Blinken pason miratimin e një pakete të vonuar prej kohësh të ndihmës së huaj për Ukrainën nga Kongresi.
Paketa lë mënjanë 61 miliardë dollarë (48.1 miliardë £) në ndihmë për Ukrainën, pjesa më e madhe e së cilës do të shkojë drejt rimbushjes së artilerisë së varfëruar dhe sistemeve të mbrojtjes ajrore.

Burimi