Vladimir Putin betohet për të pestën herë si President i Rusisë_663a2014d39e2.jpeg

Vladimir Putin betohet për të pestën herë si President i Rusisë

Vladimir Putin, është betuar ditën e sotme për të pestën herë si president i Rusisë.
Qeverisja e Rusisë, një vend me 140 milionë banorë, është “një detyrë e shenjtë”, tha Putin gjatë ceremonisë së tij të inaugurimit pasi u betua për një mandat të pestë si lider i vendit të tij, të cilin ai e ka udhëhequr për gati 25 vjet, në mungesë. të çdo opozite të tolerueshme.
“Është një nder i madh, një përgjegjësi dhe një detyrë e shenjtë,” tha Putin nga salla Andreyevsky në Kremlin në Moskë.  “Betohem të respektoj dhe mbroj të drejtat dhe liritë e njeriut dhe qytetarit, të respektoj dhe mbroj Kushtetutën, sovranitetin kombëtar, pavarësinë, sigurinë dhe integritetin e qeverisë”, tha ai.
Putin u premtoi rusëve sot gjatë fjalimit të tij të inaugurimit se ata do të fitonin “së bashku” dhe do të dilnin “më të fortë” nga një “periudhë e vështirë” mes konfliktit të armatosur me Ukrainën . “Ne jemi një tempull i bashkuar dhe i madh dhe së bashku do të kapërcejmë çdo pengesë. Së bashku do të fitojmë”, ka theksuar ai para 2500 personave.
Përveç kësaj, ai tha se Rusia nuk e përjashton dialogun me Perëndimin, por ai duhet të bëhet në kushte të barabarta.

Burimi