Von der Leyen: Nëse Putini ndal bombardimet, mund të ketë negociata paqeje_66423feae5249.jpeg

Von der Leyen: Nëse Putini ndal bombardimet, mund të ketë negociata paqeje

“Nëse Putini ndal bombardimet, mund të ketë negociata për paqe ditën tjetër, por procesi i paqes duhet të udhëhiqet nga ukrainasit. Është e drejta e tyre ta bëjnë këtë”.Kështu u shpreh kryetarja e Komisionit të BE-së Ursula von der Leyen gjatë një takimi me ministrin e Jashtëm Antonio Tajani dhe të rinjtë e FI-së në Fondacionin De Gasperi.
“Pas Luftës së Dytë Botërore ne ndërtuam një rend paqeje, bazuar në sovranitetin legjitim të vendeve anëtare dhe të drejtën ndërkombëtare. Rusia po e sfidon të gjithë këtë”, nënvizoi ajo.

Burimi