Zelensky: Mbrojtja e qiellit të Ukrainës kundër raketave ruse do të jetë një hap drejt fundit të luftës

Mbrojtja e qiellit të Ukrainës kundër terrorit raketor rus do të jetë një hap themelor për t’i dhënë fund luftës në të ardhmen e afërt.

Deklarata përkatëse është bërë nga presidenti ukrainas Volodymyr Zelensky gjatë fjalimit të tij në internet në një seancë të Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Evropës (PACE).

“Unë ju kërkoj në të gjitha nivele, në politikë, në media, në komunikim me votuesit të qëndroni për sigurimin e një sasie të mjaftueshme të mbrojtjes ajrore dhe sistemeve të mbrojtjes kundër raketave për Ukrainën. Që këtë vit ne duhet të mbrojmë qiellin tonë nga terrori rus. Nëse e bëjmë këtë, do të jetë një hap themelor për t’i dhënë fund luftës në të ardhmen e afërt, “tha Zelensky.

Presidenti i Ukrainës falënderoi Gjermaninë për dorëzimin e sistemeve të para IRIS-T dhe shprehu besimin se kjo do të hapte mundësi për dërgesa të mëtejshme të mbrojtjes ajrore dhe sistemeve të mbrojtjes kundër raketave, si nga partnerët gjermanë ashtu edhe nga prodhuesit e tjerë.

Takimi i gjashtë i Grupit të Kontaktit të Mbrojtjes së Ukrainës nën kujdesin e Shteteve të Bashkuara u zhvillua më 12 tetor 2022. Mbrojtja ajrore e Ukrainës ishte një nga çështjet me prioritet të lartë në axhendën e saj.

Lexo me shume